Flevoland groeit harder dan verwacht

Windesheim Flevoland groeit hard: 1250 eerstejaars schreven zich voor dit schooljaar in, ongeveer zestien procent meer dan een jaar eerder.

De totale studentenpopulatie nam toe tot 3300 studenten. Beide cijfers liggen ruim boven de doelstelling die is geformuleerd in de business case. Daarin werden voor 2017 1144 eerstejaars verwacht en een totale populatie van een kleine drieduizend studenten.

Rien Komen, directeur van Windesheim Flevoland, ziet meerdere oorzaken. “We zijn een nieuwe associate degree gestart en de bacheloropleidingen ict en social work zijn hard gegroeid. Maar ook de associate degrees waarmee we de afgelopen jaren zijn begonnen, groeien flink door.”

Het succes van Windesheim Flevoland komt daarnaast door een dalende uitval van eerstejaars. Rien Komen: “Die lijkt nu onder de dertig procent te zitten, terwijl dat drie jaar geleden nog ruim veertig procent was.”

Wordt het niet te vol in de Landdrost? “Je merkt inderdaad dat er druk op het gebouw zit”, aldus Komen. “We gaan de ruimtes ook op woensdagmiddag en vrijdag goed benutten en daarnaast huren we tot september 2018 tijdelijke ruimtes. Zo geven we sinds kort bijvoorbeeld grote eerstejaarscolleges in het theater.”

Momenteel wordt er opnieuw gekeken naar het masterplan huisvesting. Met ingang van het collegejaar 2019-2020 moet er (naast de Landdrost en de gehuurde ruimte in de bibliotheek) een derde locatie komen. Komen: “We hebben daarvoor al verschillende plekken op het oog, maar er is nog geen definitieve keuze gemaakt.”

In het oorspronkelijke plan wordt uitgegaan van vijf locaties. “Maar nu we zo hard groeien, willen we versneld kijken naar de eindsituatie. Het zou zo maar kunnen dat we toch naar twee locaties gaan: naast de Landdrost een locatie die vergelijkbaar is qua grootte, ook in het centrum van Almere. Nieuwbouw is hierbij zeker ook een optie.”

Voor september 2018 staan er meerdere nieuwe opleidingen in de planning: sportkunde (waarin gezondheid en bewegen centraal staat), de AD finance en de deeltijd-AD pedagogisch educatief medewerker. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *