Film: ‘Stronger’

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze: ‘Stronger’

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman, die zijn beide benen verloor tijdens de aanslag tijdens de Boston Marathon in 2013. Hij hielp het politieonderzoek door een van de daders te identificeren en werd een symbool van hoop.

Realistisch of te veel poespas?
Ja, er worden natuurlijk echte beelden getoond van de aanslag, maar het verhaal gaat vooral over de persoonlijke strijd van Jeff. De manier waarop hij met zijn nieuwe lichaam probeert te leven en de struggles die hier bij komen kijken, worden flink uitgemeten. De bloederige beelden blijven zeker nog een tijdje op mijn netvlies hangen.

Hoe is het acteerwerk?
Daarvoor ben je bij Stronger aan het juiste adres. Jake Gyllenhaal (die Jeff speelt) heeft zich zodanig in zijn rol ingeleefd, dat je als kijker meerdere keren het kippenvel over je lichaam voelt kruipen. Pure emoties.

Dus, zakdoekjes mee?
Ja!!! Al na een paar minuten liepen de tranen over mijn wangen. Ondanks dat het over een tragische gebeurtenis gaat die we ons allemaal nog kunnen herinneren, word je ook meegenomen in de ingewikkelde verhouding tussen Jeff en zijn ex-vriendin Erin, wie hij maar al te graag weer zijn vriendin wil noemen. Na afloop wil je meteen je liefje bellen om te vertellen hoeveel je van hem/haar houdt. Want je weet maar nooit wat de dag van morgen brengt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *