Deel je ‘lichtmomentjes’

Windesheimstudente Els Terpstra wil de wereld leuker maken door het delen van positieve ervaringen.

Een mooie zonsopkomst, een bijzondere ontmoeting, een inspirerend schilderij. Kleine dingen waar je gelukkig van wordt, vindt Els (20) belangrijker dan het najagen van grote doelen. De naam ‘Lichtmomentjes’ bedacht ze tijdens het opsteken van een kaarsje.

De derdejaarsstudent Godsdienst-Pastoraal Werk besloot dit voorjaar om inspirerende teksten en foto’s te gaan delen via een site en social media, naar aanleiding van een opdracht voor het vak reli-ondernemen.

Bezinning en een positieve levenshouding staan voorop, de onderwerpen mogen religieus zijn. “De ene keer gaat een post over een diepzinnige levensvraag, de andere keer is het een kunstzinnig plaatje. Vanochtend werd ik geïnspireerd door de prachtige herfstkleuren.”

Al snel had Lichtmomentjes tientallen volgers. Afgelopen zomer hield Els een workshop hoe je visualisaties kunt maken van dankbare momenten. De komende tijd wil ze nadenken hoe ze Lichtmomentjes verder kan uitbouwen. “Wie weet willen andere studenten van Windesheim meedenken, of Lichtmomentjes onderdeel maken van een groter geheel.” (EM)

Er zijn 1 reacties op «Deel je ‘lichtmomentjes’»

  1. Pingback: Publiciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *