Buitenkant: ‘Ik strijd voor wat ik wél wil!’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Oscar Scholten (27), derdejaars lerarenopleiding biologie.

Gave style!
“Dank je! Meestal haal ik mijn kleding bij de kringloop of vintage winkeltjes. Ik heb inmiddels wel een eigen stijltje ontwikkeld. Voor een man heb ik wel veel kleding: mijn inbouwkast zit tot het plafond propvol!”

Opmerkingen over je stijl?
“Op stages krijg ik soms blikken van ‘wat doet die hier?’. Maar ik weet dat ik een beleefde jongeman ben, dat vind ik belangrijker dan voldoen aan ‘het plaatje’. Ik wil mijn leerlingen meegeven dat ze mogen laten zien wie ze zijn. Dat kan alleen door het zelf ook te doen.”

Zie ik een kleurige sok? 
“Ja! Speelse sokken met kleurtjes die afsteken tegen mijn kleding vind ik tof. Het is mijn manier van protesteren tegen de sociale conventie van hoe je je hoort te kleden en gedragen. Want waarom zo serieus? Plezier maken is veel leuker.”

Stoere tattoos!
“Dank je! De twee bomen staan voor inzicht en verandering. In mijn jeugd is mijn moeder overleden, daarna was ik zeven jaar depressief. Tot ik inzag dat depressief zijn niet het pad was dat ik wilde volgen. Sindsdien strijd ik voor wat ik wél wil: genieten!”

Tekst: Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *