‘Het leven is geen modeshow!’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Laura Popken (26), eerstejaars journalistiek.

Stoer haar!
“Dank je! Ik heb het in allerlei kleuren gehad, van zwart tot donkerrood tot platinablond. Maar dit is wel mijn favoriete kleur. Ik verf het niet om op te vallen, maar ik vind het mooi om naast mijn basic outfits wat opvallends te hebben. Mijn ketting bijvoorbeeld. Iedereen vraagt waar ik hem heb gekocht, maar hij komt gewoon van de H&M!”

Waar koop je je kleding meestal?11-‘Het leven is geen modeshow!’ -Win 01-14 september 2017
“Ik koop het meestal bij de H&M of Vero Moda. Terwijl ik me er heel erg bewust van ben dat ik voor zulke goedkope kleding geen eerlijke prijs betaal. Ik vind ook dat we veel te weinig betalen voor ons voedsel, zoals melk. Dat heeft een negatief effect op het salaris voor de boer, het milieu en het dierenwelzijn.”

Ben je idealistisch?
“Ja! Ik gebruik het liefste dierproefvrije make-up en ik eet minder vlees. Eigenlijk vind ik ook dat ik vegetariër zou moeten zijn. Maar ik ga me niet in allerlei bochten wringen om alles ‘perfect’ te doen, dan heb je er een dagtaak aan. En hoe ver wil ik gaan? Ik ben nog op zoek naar een balans die bij mij past.”

Draag je elke dag make-up?
“Nee. Het leven is geen modeshow! Maar als ik me ’s ochtends opmaak, neem ik er wel de tijd voor. Ik ben trouwens echt een ochtendmens, in de ochtend ben ik veel scherper. Ik sta op om kwart over vijf en doe dan een half uur yoga. Dan heb ik de hele dag energie!”

Janine Sterenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *