Film: ‘It’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: ‘It’.

Het bloeddorstige monster It zit achter de koters van het stadje Derry aan. It heeft de vorm van de clown Pennywise aangenomen en een groepje kinderen probeert er alles aan te doen om hem te stoppen. Maar of iedereen dat overleeft?

Superenge film?13- Film ‘It’-Win 01-14 september 2017
Valt wel mee. Het monster It is een beetje braaf en volgens het boekje. De schrikmomenten zijn vooral van die makkelijke ‘jumpscares’. Ook zijn er veel clichés: zo belandt één van de personage in een kamer vol met clownspoppen en ook komen de angstaanjagende kinderstemmetjes voorbij. Als je een echte horrorfanaat bent, zul je de meeste enge momenten wel zien aankomen.

Worden we toch weer bang voor clowns?
Absoluut! Deze versie van Pennywise is veel enger dan de versie in dezelfde film uit 1990. (Ja inderdaad, het draait hier om een remake.) Dit komt vooral door de verandering in make-up. De rode mondhoeken van Pennywise schieten bijvoorbeeld helemaal door tot over zijn ogen. Dit geeft hem een enorm huiveringwekkende lach. Brrrrr.

Beter dan het origineel?
Ik denk dat deze versie zich prima kan meten met het origineel. Allebei de versies zijn ontzettend eng, met een geniale Pennywise en veel spanning. Als je nog geen angst hebt voor clowns, dan komt dat na deze film wel. Ik kan in ieder geval niet meer normaal naar het circus, of de McDonalds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *