Beter dan hoofdpijnwijn

13-Beter dan hoofdpijnwijn(02)-Win 01-14 september 2017Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Parkpaviljoen De Wezenlanden. 

Kijk, we kunnen er lang of kort over wezen, maar het park is voor velen van ons de plek waar je je op een zonnige zaterdag gaat zitten bezatten. Op het picknickkleedje van je moeder, met een fles hoofdpijnwijn of sixpack Schültenbrau, een zak Euroshopperchips en gaan met die banaan. Maar nu hebben ze iets veel beters bedacht: een kroeg in het park! Hoe lekker is dat?

Oké, het paviljoen in Park Wezenlanden is meer een lunch-toko, maar je kan er wel heel goed zitten. En ook bier drinken. En eten. Wat mij betreft een gouden idee, want het is eens iets anders dan het standaard terras in Zwolle-centrum. Of dus je kleedje op de grond. Het paviljoen zit midden in het park, met aan de ene kant het grote grasveld en aan de
andere kant een mini-strandje en water.

Mijn verse jus smaakt alsof ‘ie is gemengd met water, dus dat is een beetje jammer. Maar dat eten, joh. Ik bestel een broodje zalm, dat er zo mooi uitziet dat er natúúrlijk eerst even een foto van moet worden gemaakt. Mijn date heeft een broodje rauwe ham en die doet het ook heel goed op Instagram (het broodje, niet de date). De vis op m’n boterham is goed vertegenwoordigd: het lijkt alsof ze het hele pak gerookte zalm erop hebben gegooid. Het brood is supervers en verder hebben ze ook nog een komkommerplak omgevouwen tot een roosje. Die ligt bovenop de vis. ’t Is toch creatief, hè.13-Beter dan hoofdpijnwijn(01)-Win 01-14 september 2017

En als je hier dan toch op het terras zit, moet je écht even naar binnen lopen. Om even met je mond open te kijken hoe alles eruit ziet. Er is heel veel hout. De stoelen hebben felle kleuren als geel en oranje. En er is een complete muur die bestaat uit plant. Het lijkt hier op een park gebouwd in het park, en dan ook nog met een bar erbij in. Wedden dat je hier een prima zaterdagmiddag hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *