‘Slapen in een tentje was echt heel naar’

Joost Koopman (17) uit Zwolle start met de opleiding Bedrijfskunde (MER) aan Windesheim. Win’ duikt samen met hem het studentenleven in: te beginnen bij de introductieweek.

“De Bruisweek was rumoerig maar erg leuk. Wel heel druk, zo veel mensen in een keer. De sportmarkt vond ik heel gaaf: je kon daar voor stuntman spelen in de sporthal, bijvoorbeeld van grote hoogte naar beneden vallen op een mat, of door een brandende hoepel duiken.
Het stappen was het leukst! Alle kroegen waren ’s avonds vol met studenten in gekleurde t-shirts. De sfeer was heel gemoedelijk, je ontmoet ook mensen van andere opleidingen waar je in de eerste instantie minder snel op af zou stappen.

Het slapen in de tent ’s nachts was wel heel naar in de kou. Het douchen was ook erg vervelend: dat je uren in de rij moest staan, uiteindelijk heb ik dus maar thuis gedoucht maar je voelt je wel heel vies. Die dagen waren natuurlijk ook super warm.

Op de opleiding zitten veel verschillende types studenten, dat maakt het erg gezellig. Mensen uit mijn klas komen ook uit het hele land. Ik kwam bij Windesheim snel medestudenten tegen die ik vooraf al ergens van kende, bijvoorbeeld leden van de hockeyclub waar ik heb gespeeld die nu ook aan Windesheim studeren.”

Joost blikt terug op een geslaagde intro. De komende tijd ga je meer lezen over hoe Joost zijn studentenleven ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *