‘Windesheim moet inzetten op mixen van disciplines’

Bastiaan Medendorp is student commerciële economie, heeft een eigen bedrijf en werd vorig jaar uitgeroepen tot beste studentondernemer van Windesheim. Hij vindt dat Windesheim best wat ondernemender mag denken.

‘Als ondernemer heb ik geleerd dat je mee moet gaan met maatschappelijke ontwikkelingen, anders verlies je klanten. Dat geldt ook voor een hogeschool. In deze tijd vind je heel veel informatie op internet. Dan moet je als onderwijsinstelling nadenken over je bestaansrecht en dingen aanpassen. Sommige colleges bestaan bijvoorbeeld alleen maar uit een docent die voorkauwt wat er in het boek staat. Neem die lessen alsjeblieft op, zodat ik ze thuis kan kijken op een moment dat mij uitkomt, bijvoorbeeld ’s avonds. En studenten zouden hun vragen bijvoorbeeld via chat kunnen stellen. Elke commerciële onderwijsinstelling heeft al lang zo’n voorziening.’

‘Fysiek naar de campus toegaan doe je vooral om van andere studenten te leren en dan het liefst van die van andere richtingen. Want met je studiegenoten heb je al veel gemeen. Ik mocht vorig jaar mee met een handelsmissie van de gezondheidsopleidingen en merkte dat die studenten op heel andere manieren naar een situatie keken dan ik. Zij leerden heel veel van mij: ondernemerschap, initiatief durven nemen, innoverende zaken inbrengen. En ik leerde weer veel van hen. Het mixen van disciplines is echt de meerwaarde die een fysieke school kan bieden en dat is ook echt belangrijk als je aan het werk gaat. Die kruisbestuiving zou Windesheim best wat meer mogen opnemen in het curriculum.’

Jitse Schipper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *