Zuid-Korea: ‘Het eerste introductiefeest is al gepland!’

wouter dijksWouter Dijks, vierdejaars small business & retail management, studeert het komende semester in de stad Daegu, in Zuid-Korea. Voor de win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

In de afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met voorbereiden. Het daadwerkelijke besef dat ik toch écht ga vertrekken, kwam toen ik de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag binnenliep. Met gebogen lichaam probeerde ik oogcontact te zoeken met de dame achter de balie. Het deed me denken aan vroeger, toen ik nog tweetalig onderwijs volgde in het Engels, omdat ik bedacht wat ik tegen haar zou zeggen.

Stotterend en in gebrekkig Engels deed ik mijn visumaanvraag, terwijl ik mijn documenten en geld presenteerde. Met iets wat leek op een knikje was het voorbij en kreeg ik een papiertje in mijn handen gedrukt, met daarop de datum dat ik mijn visum mocht ophalen.

Op initiatief van een medestudent werden we geïntroduceerd met KakaoChat, hét chatprogramma in Korea dat erg op Whatsapp lijkt. Ik werd toegevoegd aan een groepsgesprek met studenten vanuit de hele wereld. Van Duitsland tot Canada, China tot Finland en vele æanderen. De sfeer is goed en het eerste introductiefeest is al gepland! Daarnaast is de groep ideaal voor informatie of een beetje gekkigheid.

wdijks3Begin augustus was het tijd om ons in te schrijven voor onze vakken. In Zuid-Korea zijn ze erg competitief, zelfs bij het inschrijven voor vakken, dus de meesten waren er al vroeg bij. Ik kon niet slapen die nacht en was vijf uur ’s ochtends al wakker om de zon op te zien komen. Op moment dat de inschrijvingen open gingen was het chaos. In enkele minuten waren sommige vakken al helemaal vol en moesten sommigen hun hele rooster opnieuw inrichten om overlap te voorkomen. Aangezien ik al een paar uur wakker was, had ik hier geen last van gelukkig en was ik nét op tijd.

In de groepsapp heb ik kennisgemaakt met veel medestudenten. In overleg met een medestudent zullen wij de eerste paar dagen in een hotel verblijven in het centrum van Daegu en de stad verkennen!

Groet,
Wouter Dijks

Meer lezen en zien van Wouter? Check dan zijn blog: https://steemit.com/@travelingwutu93

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *