Het jachtseizoen is geopend!

Flirten, de eerste date, one-night stands: het hoort er allemaal bij en journalistiekstudente Michelle van der Molen weet er alles van.

17-Het jachtseizoen is geopend(02)-win 19-29 juni 2017

17-Het jachtseizoen is geopend(01)-win 19-29 juni 2017

 

De perfecte plek
✗ Niet: De kroeg. Natuurlijk, de alcohol stroomt en geeft je misschien iets meer moed. Maar dat is precies het probleem: de alcohol stroomt. Alles lijkt mooier en beter, maar als je de volgende dag wakker wordt met een kater is het mooie sprookje opeens wel heel snel uit. Blijkt zij gewoon een heks, hij een trol.17-Het jachtseizoen is geopend(03)-win 19-29 juni 2017

✔ Wel: Windesheim, in het klaslokaal. Hoe sexy is het om elkaar app’jes te sturen tijdens de les, vunzige blikken uit te wisselen, maar elkaar niet kunnen aanraken? (Dat jouw benen per ongeluk langs die van hem of haar strijken, daar kun jij ook niks aan doen.)

✗ Niet: Op het terras. Natuurlijk, er zijn genoeg leuke mensen die ook net zoals jij genieten van de laatste zonnestraaltjes. Maar afstappen op iemand die met zijn of haar vrienden van een biertje geniet? Dat is vragen om problemen…

✔ Wel: In de supermarkt. Loop rondjes door de gangpaden en voordat je het weet, loop je rondjes door zijn of haar hoofd. Maar let er op welke dingen je in je mandje stopt, terwijl je door het andere geslacht wordt begluurd. Tampons zijn nu eenmaal niet zo charmant.

✗ Niet: Toiletten. Gewoon niét in de rij voor de pisbak. Alleen die lucht al maakt geen goede indruk.

✔ Wel: In het stadspark. Maar vermijd de ontblote bovenlijven. Té groot ego.

17-Het jachtseizoen is geopend(08)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(07)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(06)-win 19-29 juni 2017

De perfecte DATE
Oké, je hebt het telefoonnummer en hij of zij wil eindelijk met je daten! Je denkt dat je er al bent, maar dit is pas het begin. Want waar neem je iemand mee naar toe, om echt indruk te maken?

✔ Eet een ijsje bij Salute en maak een avondwandeling langs de oude stadsmuren. Water, 17-Het jachtseizoen is geopend(04)-win 19-29 juni 2017romantisch sfeerlicht én ijs: beste combinatie ooit.

✔ Ga picknicken in het park. Of nog leuker: kijk van tevoren waar en in welke parken je mag barbecueën, en laat hem of haar het vuurtje aansteken. Fles wijn erbij: wedden dat jullie vuurtje ook snel vlamt?

✔ Wythmenerplas! Niet alleen de plaats voor leuke festivals, maar ook perfect om te zwemmen in de zomer. Met bikiniweer…

✔ Doe een culinaire route op z’n Zwolle: kibbeling proeven bij de visboer, kaas op de markt, een taartje bij De Stadsbakker, pannenkoekje bij de Pannenkoekenboot en een cocktail bij Mizu om de dag af te sluiten. Liefde gaat écht wel door de maag.

17-Het jachtseizoen is geopend(06)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(07)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(08)-win 19-29 juni 2017

De perfecte oneliner
✗ Vermijden: ‘Hey, lol, lolz, hihi.’ Serieus, hoe oud ben je?! ‘Poppie, goudmijntje, mijn allesje, teddybeer.’ Alleen bij het idee al krijg ik braakneigingen. Of na een wilde nacht het gesprek openen met: ‘alles goed?’ Het creativiteitsniveau van een dode mus. Wat dan wel? Blijf relaxed en zeg gewoon dat je een leuke avond hebt gehad en dat je hoopt elkaar nog een keer te zien. Niks aantrekkelijker dan een beetje zelfverzekerdheid.

Ook erg:
✗ Met welke lippen zullen we beginnen?

✗  Zeg, zullen we tongen of wil je voor eeuwig de kikker blijven?

✗  Zullen we een pizza halen en daarna neuken, of hou je niet zo van pizza?

✗ Hoi, ik ben jarig. Zoenen?

✗ Sorry, maar ik vroeg me af: heb ik met jou al het bed gedeeld?

Tip:
Om te voorkomen dat je huisgenoot bij jou aan de deur klopt met het verzoek of het wat zachter kan: neem nooit, maar dan ook nooit genoegen met een oud krakend bed, omdat het ‘maar voor in je studentenhuis’ is. Juist in je studentenhuis heb je een niet-krakend-kwaliteitsbed nodig.

17-Het jachtseizoen is geopend(06)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(07)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(08)-win 19-29 juni 2017

De perfecte storm
Je kunt je het misschien niet voorstellen: maar ook die student met een voorliefde voor doedelzakken en bolognese-chips als avondeten doet aan seks. Misschien wel meer dan jij. Wat doe je bij geluidsoverlast van hijgende roomies?

✔ Koop oordoppen en eet chocola om je eigen mislukte liefdesleven weg te eten

✔ Neem je partner mee naar huis en doe het spel van je roomies na, maar dan luider. Bij voorkeur als de schoonouders van je huisgenoot toevallig net op visite zijn.

✔ Doe de radio aan en zing keihard mee op ‘I want it that way’. Werkt ongetwijfeld libido-verlagend.

✔ Schuif briefjes onder de deur door met daarop: ‘Is dit alles wat je in huis hebt?!’

✔ Nodig je vrienden uit en hou een feestje. Klop bij je huisgenoot aan om je vrienden één voor één voor te stellen.

17-Het jachtseizoen is geopend(06)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(07)-win 19-29 juni 2017 17-Het jachtseizoen is geopend(08)-win 19-29 juni 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *