Dressed to Kill

Je moet dragen waar je je lekker in voelt, maar niet elke studentenoutfit is normaal. Twijfel je over je stijl, lees dan de keiharde kledingadviezen van oud-studente Silke Polhuijs:

 

It’all about the money15-Dressed to Kill(01)-win 19-29 juni 2017
Ah, de kraagjes en de chinobroeken. Wie kent ze niet? Al sinds mensenheugenis de meest elitaire stukjes katoen. Onze vriend Tommy Hilfiger is uit jouw garderobe niet weg te denken, en opgebaard in je kist draag je straks een keurig kaktenue. Nu je gaat studeren kan je je hier prima in blijven hullen. Want laten we wel wezen: studeren doen we om uiteindelijk een baan te vinden. Voor geld. Veel geld. Zodat je later geheel in stijl met een jacht door de Zwolse gracht kunt varen. En hoe maak je een betere entree op de arbeidsmarkt dan shinend in een corduroybroek? Kam je haar naar achter met iets glimmends, vergeet je babyblauwe polo niet en die stageplek is gegarandeerd binnen. En daarmee de centjes.

 

 

Grab a girl!15-Dressed to Kill(02)-win 19-29 juni 2017
Hier moeten we echt even inbreken. Hoewel jij al sinds jaar en dag je Kiplingtas op je rug hijst en je bril op je neus zet, is dit misschien het moment om het anders aan te pakken. Op de middelbare school ging het prima, zo met je niet al te modieuze kleding. Dat interesseert je ook gewoon geen reet. Helemaal prima, vooral niet als je ICT gaat studeren. Daar begrijpen ze jou en hebben ze net als jij wel wat beters te doen. Maar héél even: hoe leuk zou het zijn om er voor één keer retegoed uit te zien, zo bij de aanvang van een nieuwe periode in je leven? Skinny jeans aan, weg die bril, haren in een tof model? Geen Kiplingtas maar een frisse Eastpak? Gewoon, net een beetje hipper? Wedden dat jij zo’n type bent dat er onder dat nerd-shirt eigenlijk best heul lekker uitziet? Wedden dat je dan opvalt bij de leuke chicks?

 

 

See how I’m coming…15-Dressed to Kill(03)-win 19-29 juni 2017
Als hipster zal je het prima naar je zin hebben in het studentenleven. Je bent dol op chillen in het gras en luisteren naar artistieke muziek, samen met gelijkgestemden. Heb jij effe geluk dat er een grasveldje voor het X-gebouw ligt waar je je met je hipsterclubje neer kan vleien! Dáár ontstaan de discussies over kunst, over ethische dilemma’s en andere gespreksonderwerpen die verre van mainstream zijn. Met je knot op je hoofd, je bril zonder glazen en je tweedehands Hawaii-blouse zie je er authentiek uit. En dat is dan ook precies jouw bedoeling bij aanvang van het eerste jaar. Ze motten jou serieus nemen, en niet zo’n beetje ook.

 

 

15-Dressed to Kill(04)-win 19-29 juni 2017Fashion victim!
Jij bent de student die zich het meest heeft gebogen over het vraagstuk ‘Wat Te Dragen’. Dagelijks je outfit posten op Instagram onder de hashtag #outfitoftheday is jouw manier van leven. Een kast vol kleren maar niks om te dragen, dat soort dingen. Ik zeg je één ding: je mooiste #ootd is heus niet altijd even praktisch als je een dagje op de campus bent. Kunnen je torenhoge sleehakken er wel leuk uitzien met een Insta-filter en een goed fotoperspectief; maar na een dag van A naar C naar de fietsenstalling naar de kantine naar de wc’s naar de mediatheek, sterf je in je schoenzolen. Hypermodieus is mooi maar nie praktisch. Hou daar rekening mee als je je in een veel te blote crop top hijst, of in een moeilijk strakke jumpsuit waar je vóór negen uur al ademhalingsproblemen van krijgt. #Fashion = niet altijd #studentproof.

 

 

Where the wild things are…15-Dressed to Kill(05)-win 19-29 juni 2017
Wist je dat 2004 net belde? Ze willen hun kledingstijl terug. Doe maar. Daar zullen je medestudenten en je docenten je alleen maar dankbaar voor zijn, want hoe moeten ze met je communiceren als jij altijd je haar voor je ogen hebt hangen? En hoe wil je gezellig doen als het kleurenpalet van je kleding en oogpotlood slechts bestaat uit de zonnige teint zwart? Tuurlijk, schoonheid zit van binnen en zo. En lang leve subculturen en dragen waar je zin in hebt. Maar als je op de pabo zit en voor een stageplek gaat solliciteren bij groep 3 van Christelijke basisschool De Ark in Genemuiden, helpt het niet altijd mee dat je paars haar hebt, een Slipknot-shirt en fietskettingen aan je broek. Dus in sommige gevallen zal het handig zijn om even je haar te goed te doen en je burgerlijke pakje aan te trekken. Een beetje van je emo-zelf, een beetje van de maatschappij. Prima deal.

 

 

15-Dressed to Kill(06)-win 19-29 juni 2017Smell like an angel…
Jaahaaa, het zit gewoon heel lekker, die active wear van je. Zo’n joggingsbroek en hardloopschoenen en sportshirtje. Weten we heus. En als je je hebt ingeschreven op de sportopleiding zeggen we helemaal niks. Maar voor de rest is het op zich niet superchique, zo tijdens college in je sportkleren. Hoeft ook niet altijd, chique zijn. Want meestal hang je toch met een brak hoofd in de schoolbanken. Toch is het best goed van je als je je tijdens een presentatie uit je yogabroek hijst en in je spijkerbroek. Als je je zweterige Nike-toppie vervangt door een fris shirtje dat niet per se moet uitstralen dat je net zevenentachtig hete squads hebt gedaan. Gewoon, voor de extra punten. Af en toe zal je je docenten moeten pleasen en er even als de grote mensen uit moeten zien. Oh, en doe dan meteen effe een deootje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *