Scheveningen in hartje Zwolle

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Stadsstrand Zwolle.13-Scheveningen in hartje Zwolle(01)-win 18-15 juni 2017

In Zwolle op het strand: wie had dat ooit gedacht? Als je hier woont, heb je de pech dat de dichtstbijzijnde strandtent zo’n anderhalf uur rijden is. Maar: deze zomer is alles anders. Ze hebben een strandtent gebouwd. Niet in Scheveningen, niet aan de Wijthmenerplas, maar gewoon in Zwolle. Midden in de stad. En je kan er vanalles eten en drinken. Op een zomerse dag trek ik mijn slippers aan, want dit moet ik meemaken.

En het voelt nét echt. Voor het idee hebben ze wat emmers wit zand op het Rodetorenplein leeg gekieperd, er wat stoeltjes en palmbomen op gezet, en daar ga je al. Met uitzicht op de gracht is het net alsof je aan zee zit. Het idee is dat iedereen die op de strandstoeltjes zit, zelf de drankjes bestelt en ophaalt. Ik loop met mijn blote voetjes door het mulle zand, bestel een verse jus en een Corona bij het loods-achtige gebouwtje en val vervolgens bijna in slaap in de luie stoeltjes. Even waan ik me in Zandvoort.

Omdat we willen eten, moeten we ons verplaatsen. In tegenstelling tot bij de stoeltjes wordt er bij de bankjes, aan het begin van het strand, wél bediend. Ik kies voor een ‘pokébowl’: klinkt wel hip. De kaart belooft een mix tussen salade en sushi, maar dat zie ik in mijn schaaltje niet zo 13-Scheveningen in hartje Zwolle(02)-win 18-15 juni 2017terug. Mijn pokéhap bevat zalm, avocado, sesamzaadjes, sojabonen, couscous-achtig spul, amandelen (gekke toevoeging) en wat groenten. Maar naast de zalm en sesamzaadjes doet het me niet veel aan sushi denken – dit is vooral gewoon salade. Waar is de sushirijst? Of het zeewier? Toch is ‘ie heel lekker, hoor. De zalm is fris, de avocado is perfect. De prijs is met 12,50 te overzien. En ook niet onbelangrijk: dit gerechtje is heel Instagram-waardig. De hele tent is dat, trouwens. Post een foto van jou op Stadstrand Zwolle en geen hond merkt dat je niet in Scheveningen zit, maar gewoon in good old Overijssel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *