‘Mijn prinsessenbureau is stiekem best leuk’

Rozemarijn Zuurveld (21) is derdejaars student journalistiek en woont bij haar ouders in Schalkhaar. Ze begint te glunderen als je het hebt over Binkie.

“Wie Binkie is? Mijn schatje, haha. Binkie is mijn kat, en hij slaapt de hele dag. Dat doet hij dan het liefste op mijn kamer. Toen onze vorige kat overleed, kregen we Binkie van kennissen. Ik was toen een jaar of acht volgens mij. Hij was hartstikke wild! Hij rende overal heen en wilde graag met ons stoeien. Nu hij zo oud is, valt het gelukkig wel mee. Hij is net jarig geweest. Hij is dertien geworden.

Voor mijn kledingkast staat een eendje. Vroeger, toen ik klein was, speelde ik altijd met die eend. Hij kon geluidjes maken en bewegen en ik vond hem echt heel erg leuk. Nu kan hij dat helaas niet meer. Ik heb hem van mijn oma ‘geërfd’ toen ze overleed, in 2012. Elke keer als ik naar het eendje kijk, denk ik aan mijn oma. Hij is mij heel dierbaar. Het is dus een heel mooi aandenken aan haar.

Net zoals elk meisje, heb ik ook een prinsessenperiode gehad. Uit die tijd komt mijn bureautje. Mijn moeder zag hem op straat staan, en vond hem gelijk perfect voor mij! Ze heeft hem meegenomen naar huis, en geverfd samen met de buurvrouw. Toen heb ik hem zomaar gekregen. Hij is roze en is prachtig afgewerkt. Oké, stiekem vind ik hem nu nog steeds mooi.”

Daniel Joe Heemskerk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *