‘Iedereen kan meedoen’

Marloes Geurtz, derdejaars calo-studente, was dit weekend hard aan het trainen. Volgende week doet zij namelijk mee aan een beachrugby-toernooi in Ameland.

Beachrugby? Heel anders dan gewoon rugby?
Jazeker! Bij beachrugby speel je de wedstrijd op het zand in plaats van op het gras. Dat betekent dat het loopwerk dus een stuk zwaarder is, maar bij tackles val je ook veel zachter. Ook zijn de teamverdelingen anders. Bij beachrugby speel je met zeven tegen zeven in plaats van vijftien tegen vijftien. Ook een groot verschil is dat je de bal niet mag schoppen bij beachrugby.

En is dit een groot toernooi?
Heel groot! Heel rugbyend Nederland doet er aan mee. Maar ons team – de Hanzeladies – doet heel vaak aan toernooien mee, dus dit zal niet heel nieuw zijn. Maar omdat het op het strand wel heel anders is hebben we al wel veel geoefend om aan het zand en het nieuwe spel te wennen.

Moet je voor rugby speciale vaardigheden hebben?
Het leuke aan rugby is dat iedereen ongeacht zijn of haar postuur mee kan doen. Als je wat steviger bent ben je heel handig om de tegenstander te tackelen, en als je klein of snel bent ben je ideaal om te scoren en tackles te ontwijken. Verder is het belangrijk dat je een goede sportmentaliteit hebt. Zonder een goed teamgevoel kom je er niet. Je moet met z’n allen voor de volle 100 procent gaan!

Joppe Varkevisser

 

Foto rechts: Ramon van Hesse

Er zijn 1 reacties op «‘Iedereen kan meedoen’»

  1. Petra Bouma schreef:

    Zo ken ik mijn petekind. Ga er voor Marloes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *