Handleiding voor APA-richtlijnen

Het toepassen van foutieve APA-bronvermelding in verslagen is vanaf volgend studiejaar verleden tijd.

Directeuren van de domeinen en diensten hebben besloten een handleidingboekje over de zogenoemde richtlijnen van de APA-bronvermelding in het hoger onderwijs als norm te laten gelden. Informatiebemiddelaars van zeven hogescholen, onder wie Rensje Wicherson van het Mediacentrum, hebben de APA- richtlijnen verwerkt in het boekje “De APA-richtlijnen uitgelegd”. Inmiddels zijn er zo’n 600 exemplaren uitgedeeld aan docenten.(SP)

Er zijn 1 reacties op «Handleiding voor APA-richtlijnen»

  1. Ernest Mettes schreef:

    Misschien is de eerste zin van dit nieuwsbericht iets te optimistisch?
    Marjan van der Vegt, docent wiskunde van de lerarenopleiding mailde ons het volgende:
    “Ik lees dat studenten volgend jaar geen fouten maken met betrekking tot APA-bronvermelding. Want er is een boekje! Dit wil ik graag wat algemener trekken. Studenten maken volgend jaar ook geen fouten meer bij de wiskundetentamens, want in een boek staat hoe het moet. Tentamens nakijken wordt een feest en supergemakkelijk, want iedereen heeft een 10. Dan valt het met de werkdruk ook vast wel mee.”
    We vinden dat Marjan helemaal gelijk heeft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *