Vluchtelingenproject gaat verder

Het ‘vluchtelingenproject’ op Windesheim, waarbij vluchtelingen de kans krijgen om werkervaring op te doen, gaat in september verder.

Even leek het project voortijdig te stranden vanwege bezuinigingen, maar deze week hebben de vakbonden ingestemd met het voorstel van Windesheim om de kosten te financieren uit de decentrale arbeidsvoorwaarden.

Maar er waren ook inhoudelijke problemen. De eerste opzet van het project werkte niet goed; de taalbarrière bleek te groot te zijn. Daarom is begin dit jaar gekozen voor een andere vorm: de deelnemers zijn voortaan afkomstig uit de NT2 cursus waardoor zij de Nederlandse taal beter beheersen. Volgens projectleider Francien Lange werkt die aanpak beter. Partners zijn er genoeg. Naast Windesheim zijn er negen bedrijven die statushouders een werkervaringsplek bieden. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *