‘Mijn vriend wil niet met een knuffel slapen’

Jana Wiersma (21) is derdejaars student journalistiek, en woont in Geesbrug bij haar ouders. Haar kamer is een reis door de tijd.

“Niet te missen in mijn kamer: de muur vol foto’s, aandenkens en souvenirs van mijn jaar in Amerika. Nadat ik mijn havo-diploma haalde heb ik een jaar ‘high school’ gedaan in Lacey, Washington. Voor een college-sportclub, The Oregon Ducks, heb ik een grote poster gemaakt met ‘Even in The Netherlands we Quack’. De supporters vonden die poster zó ontzettend leuk dat iedereen met mij op de foto wilde. Verder hangen er vooral foto’s van de school, mijn vakanties naar Los Angeles, Salt Lake City en New York, en mijn ‘prom’ en ‘homecoming’.

Vroeger droeg ik ontzettend vaak lippenstift, en ik hou echt heel veel van katten. Daarom kocht mijn vader voor mij een kitscherig tasje. Het is een souvenirtje van een wintersportvakantie. Hij was heel trots dat hij twee van mijn interesses in een kek tasje heeft kunnen verwerken. Het is best een lelijk ding en er past alleen maar een lippenstift in, maar het gaat om het idee. Daarom heeft dit tasje een ereplekje op mijn vensterbank.

Ik heb een witte knuffel die IJsbeer heet. Ik neem hem overal mee naartoe, zoals de studiereis naar New York vorig jaar. Ik heb hem gekregen toen ik 6 of 7 was, van mijn oudoom. Tegenwoordig ligt hij niet meer bij mij in bed, omdat mijn vriend niet met een knuffel wilt slapen. Hij heeft de plek van IJsbeer ingepikt, haha. Maar wanneer mijn vriend niet bij me slaapt, pak ik IJsbeer stiekem en mag ‘ie weer naast me liggen.”

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *