‘Ik heb heimwee naar kroketten’

Jacob de Graaf, derdejaars student HBO-ICT, deed dit weekend lekker rustig aan. Hij zit namelijk ontspannen in Australië, waar hij stage loopt bij een ICT-bedrijf.

Wilde je niet liever wat dichter bij huis?
‘In Nederland blijven leek me heel erg saai. 11-‘Ik heb heimwee naar kroketten’-win 17-01 juni 2017Er is in de wereld zo veel te zien, en dat is heel goed te combineren met studeren heb ik gemerkt. Ik ben ontzettend blij dat ik hier in Sydney zit; de cultuur hier is zo chill. Niemand heeft haast, het bedrijfsleven is lekker informeel en de stad leeft enorm! Ik heb dus geen moment heimwee gehad naar Nederland, behalve naar kroketten en frikandellen. Het afscheid van mijn laatste McKroket op Schiphol was erg emotioneel, en ik kan niet wachten tot we weer samen kunnen zijn.’

Mis je de mensen in Nederland niet?
‘Natuurlijk wel, maar er zijn hier zo veel Nederlanders dat het best als thuis voelt. Ik praat dan ook eigenlijk alleen maar Nederlands hier als ik niet aan het werk ben. Ik kwam er achter dat er zo veel Dutchies in Sydney zitten toen ik op een carnavalsfeest terecht kwam. Daar heb ik een hoop leuke mensen leren kennen, dus ik zit geregeld filmavondjes te houden met de andere Nederlanders, of we gaan gezellig de stad in.’

Hoe lang zit je nog in Sydney?
‘Over zes weken vlieg ik helaas al weer terug naar Nederland. Ik hoop dat ik daarna mijn afstudeerstage weer in het buitenland kan doen.’

Joppe Varkevisser

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *