‘Geen zorgen over Het Vliegende Paard’

‘De studentenstroom naar Zwolse kroegen is vrijwel opgedroogd,’ schreef De Stentor vorige week. De krant baseerde zich op uitspraken van Dennis Kaatman, eigenaar van Het Vliegende Paard, tijdens een informatieavond over de effecten van de proef met vrije sluitingstijden van horeca.

Kaatman kan zich niet herinneren zoiets gezegd te hebben: ‘Ik gaf antwoord op de vraag waarom er vanuit de horeca niet meer aanbod is in de late uurtjes doordeweeks. Ik zei dat er dan simpelweg niet meer genoeg aanbod is van gasten. Dit komt onder andere doordat er meer druk op studeren staat en ook meer druk op de portemonnee. Waar we vroeger een student vier keer in de week in het café zagen, is dat nu nog maar een of twee keer.’

Het Paard heeft weinig last gehad van de crisis: ‘We zijn altijd zeer actief in het stimuleren van studenten en studentenverenigingen om dingen te organiseren. Dit heeft er voor gezorgd dat we weinig last van de crisis hebben gehad.’ En de toekomst? ‘Het ging niet slecht, en nu hebben we het ontzettend druk. 2016 was ons beste jaar ooit. En in 2017 plussen we over de eerste vier maanden met tien procent. Je kunt dus stellen dat men zich geen zorgen hoeft te maken over de toekomst van Het Paard.’ (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *