Film: ‘Salazar’s Revenge’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: Salazar’s Revenge

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) is terug in een nieuwe pirates of the Caribbean-film: Salazar’s Revenge. Sparrow probeert de drietand van Poseidon te bemachtigen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Eindelijk weer een Pirates of the Caribbean-film.13-Film ‘Salazar’s Revenge’-win 17-01 juni 2017
Verwacht niet te veel. Dit is namelijk niet zo’n sterke film. Er zijn veel elementen die aan de vorige films doen denken, zoals de terugkeer van Sparrow’s vijand Barbossa. Maar dat voelt vooral alsof wordt geprobeerd om de successen van de eerste films te laten herleven, en het komt over alsof de creativiteit foetsie is.

Maar, maar… Keira en Orlanda zijn weer aan boord!
Klopt. Keira Knightley en Orlando Bloom zijn terug als Elizabeth Swan en Will Turner, maar die zitten welgeteld een halve minuut in de film, dus grote kans dat je nog even moet terugspoelen om ze te spotten. De chemie tussen de overige acteurs voelt, helaas, erg geforceerd. Dan bedoel ik vooral het nieuwe liefdeskoppel Henry Turner (de zoon van Will, gespeeld door Brenton Thwaites) en astronome Carina (Kaya Scodelario), hun samenspel lijkt op amateurtoneel. Ook de nieuwe bad boy Salazar (Javier Bardem) krijgt geen enkele kans om een goede schurken-scène neer te zetten. Jammer.

Dus de film is een zinkend schip?
Inderdaad, de film is echt niet goed en wordt zelfs niet gered door zombie-haaien (echt?!?!) en Paul McCarthy (jaha, die komt ook nog even voorbij). Salazar’s Revenge wordt aangekondigd als het laatste deel in de Pirates-reeks. Moge de Black Pearl voor eeuwig rusten op de bodem van de Grote Oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *