Buitenkant: ‘Geluk zit in dagelijkse dingen’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Jean-Renald Braaksma (21) tweedejaars global project and change management.

Gaaf haar!11-Buitenkant ‘Geluk zit in dagelijkse dingen’-win 17-01 juni 2017
“Dank je! Het groeit van nature zo, dus ik hoef er niks aan te doen. De bead braid is een herinnering aan een heel fijne tijd op Bali. Ik heb hem laten zetten door iemand die ook in het hostel was waar ik logeerde, net als de tattoo op mijn pols. De tekens ohm en infinity staan voor oneindige innerlijke rust.”

Heb je innerlijke rust?
“Ja, want ik weet nu wat geluk voor mij is: niet het standaard plaatje van een gezin stichten en met pensioen gaan, maar van mezelf houden, tevreden zijn met mezelf en mezelf blijven verbeteren. Ik geniet ook enorm van kleine, alledaagse dingen, zoals een wandeling in de zon.”

Je kijkt heel blij!
“Ik ben bijna altijd vrolijk. Ik ben op mijn vierde geadopteerd uit Haïti. Ik heb weinig herinneringen aan die tijd, maar ik weet nog wel hoe ik me voelde. Elke dag sta ik stil bij hoe goed ik het hier heb: ik heb een veilig thuis, eten en een leuke studie. Maar als echte Hollander klaag ik ook heus wel eens over het weer!”

Janine Sterenborg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *