App bijzondere voedselallergie

Zeven studenten van de opleiding hbo-ict ontwikkelden een applicatie voor mensen met zowel de hoofdvoedselallergieën als de complexere varianten.

Student Peter Franken: “Je hebt veertien hoofdallergieën die vrij bekend zijn, maar wat doe je als je bijvoorbeeld een weinig voorkomende dierenvetallergie hebt, of allergisch bent voor alcohol of suiker en dan niet de suiker zelf, maar hetgeen wat het zoet maakt?” Volgens Peter was deze er nog niet. De app heeft meerdere functies.  “De applicatie geeft niet alleen aan waarom je het product niet mag hebben en waardoor dat komt, maar heeft ook een database die ervoor zorgt dat de applicatie veilig zal zijn. Verder kan je je allergieprofiel delen met familieleden en vrienden. Zodat zij kunnen weten in welk product het zit.” (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *