Meer geld voor cmr-studenten

De studentleden van de centrale medezeggenschapsraad (cmr) vinden hun vergoeding niet in verhouding en willen een hoger bedrag.

Voorzitter studentengeleding Boy Rolloos: “Ons werk brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en vergt veel tijd. We krijgen nu een vergoeding van 6,87 euro bruto per uur. Terwijl een studentenvergoeding bij open dagen gemiddeld tien euro is.” De studentengeleding onderzocht de vergoedingen bij andere hogescholen en universiteiten. Daaruit bleek dat Windesheim ver achterblijft.

De cmr-studenten pleiten bij het college van bestuur voor een vergoeding van vijftien euro per uur. Dat is gemiddeld 249 euro bruto per maand. Boy: “In verband met de bezuinigingen willen wij niet een hoger bedrag vragen dan geboden wordt op andere onderwijsinstellingen.” (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *