Kwartier hijgen voor vega-ballen

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Ikea.13-Kwartier hijgen voor vega(01)-ballen-win 16-11 mei 2017

Voor een avondje uit eten wil ik nooit te veel moeite doen. Niet te ver fietsen, bijvoorbeeld. Toch maak ik voor Ikea een uitzondering. Je zit dan misschien een kwartier op de fiets, maar dan heb je wel voor vijf euro een dampend bord vega-ballen onder je neus.

Het is misschien niet je standaard avondje uit, maar het Ikea-restaurant is goedkoop én sinds kort heulemaal opnieuw gestyled. Op een maandagavond heb ik geen zin om te koken, en een troosteloze bak afhaalvoer is ook weer zo ongezond. Dus spring ik met een vriendin op de fiets. Het waait en de route naar Ikea ligt nou niet bepaald binnen de bebouwde kom, dus al hijgend bedenk ik waarom ik dit ook alweer doe, in plaats van mijn geliefde frietje met.

Maar het is het hijgen waard. Na aankomst moet je wel eerst even door de winkel zelf, zonder zeventien sierkussens en een snelkookpan, die je eigenlijk niet nodig hebt, mee te grissen. Maar dan heb je ook wat: zalmfilet, lentecurry, bakken salade. Dat soort dingen. En alles tussen de vier en zeven euro. Ik kies pilav met gegrilde groenten en twaalf vega-ballen, en dat kost me vijf euro. We willen daarnaast een salade delen. Kosten: 1,25 per persoon. Het bakje kieper ik tot de nok vol, want je moet de boel natuurlijk wel een beetje uitbuiten. Voor 6,25 heb ik dan een bord vol gezond eten.

Pilav kende ik nog niet, maar het is een soort 13-Kwartier hijgen voor vega(02)-ballen-win 16-11 mei 2017granenspul. Een vullende toevoeging aan de gegrilde groenten. Laatstgenoemden zijn trouwens goed vers. De vega-ballen zijn een miljoenmiljard keer lekkerder dan die van de supermarkt. Wat er precies in zit weet ik niet, maar ik zie er groene, gele en rode stukjes uitsteken. Geen vage smurrie dus, maar ook hier verse groenten. Wat ik in dit gerecht mis zijn wat frietjes, maar oké – ik zal ophouden over frietjes. Oh, en hoe het nieuwe restaurant eruit ziet? Hartstikke hip hoor. Zelfs de decoratie kan je kopen. Moet je je toch weer inhouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *