‘Ik wil in Japan wonen!’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Eva Kok (22) eerstejaars lerarenopleiding Engels.

Gave look!11-‘Ik wil in Japan wonen’-win 16-11 mei 2017
“Dank je! Dit is een Japanse stijl, ik ben al jaren Japan-fan en wil er ook gaan wonen. Zodra ik mijn propedeuse heb, ga ik Japans studeren aan de universiteit. Ik ben de taal al aan het leren! Waarom Japan? Dankzij een vakantievriendinnetje leerde ik als tiener de Japanse metalband Dir En Grey kennen, daar is het allemaal mee begonnen.”

Een tatoeage onder je oog. Wat staat er?
“Jibun kakumei. Dat is Japans voor ‘persoonlijke revolutie’. In de afgelopen twee jaar heb ik veel veranderingen meegemaakt. Eerst zat ik thuis en wist ik niet wat ik wilde. Ik begon aan de mbo-opleiding hovenier: ik had geen ambities in dat vak, maar ik ben vooral graag bezig. Ik heb het liever te druk dan dat ik me verveel!”

Ben je avontuurlijk?
“Ik probeer graag nieuwe dingen. Voordat ik ergens aan begin, weet ik niet of ik het leuk vind. Als hovenierstudent heb ik bijvoorbeeld leren werken met een kettingzaag. Best spannend: stond ik daar als fragiel meisje een boom te kappen! Maar het gevoel van succes als zoiets lukt, daar haal ik plezier uit.”

Janine Sterenborg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *