‘Ik eet spaghetti. Heel veel spaghetti.’

Jorieke Korenromp, derdejaars calo, is druk bezig met het voorbereiden voor het nieuwe hardloopseizoen: zij wil namelijk meedoen aan het NK voor senioren.

Senioren? Ben je daar niet vijftig jaar te jong voor?
Haha, nee hoor! In de hardloopcontext betekent dat iets anders. Het NK Senioren is eigenlijk het NK voor volwassenen waar ook internationale toppers als Dafne Schippers en Churandy Martina aan meedoen. Ik heb in 2014 en 2015 al eerder meegedaan aan de NK’s, maar omdat de overgang tussen junioren en senioren zo groot was, heb ik toen niet de finale gehaald. Door een blessure kon ik afgelopen jaar niet meedoen, maar ik ga mijn best doen dit jaar wel de finale te halen!

p11 weekend 16 nr 4En heb je ook internationale ambities?
Jazeker! Dit seizoen ga ik ook mijn uiterste best doen om het EK voor neo-senioren (jonger dan 23) in Polen te halen. Ik moet dan binnen 53.20 seconden 400 meter sprinten, dus daar moet ik nog hard voor werken.

En hoe ga je deze doelen halen?
Naast dat ik zes keer per week train, doe ik ook veel extra oefeningen zoals lenigheid en krachttraining. Zolang ik goed train, goed eet, en rust neem wanneer dat nodig is, gaat het me vast lukken! Verder heb ik niet hele speciale rituelen of trainmethoden, behalve dat ik de avond voor elke wedstrijd spaghetti eet. Heel veel spaghetti.

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *