Eén kandidaat per zetel genoeg voor medezeggenschapsorganen

Het plan dat er bij verkiezingen voor medezeggenschapsorganen op Windesheim altijd tenminste twee kandidaten per zetel zouden moeten zijn, is geschrapt.

Het aantal kandidaten op de lijst mag gelijk zijn aan het aantal zetels plus één. Het bestuurscollege had de verdubbeling voorgesteld om het democratisch gehalte van de verkiezingen te verbeteren. Maar de centrale medezeggenschapsraad (cmr) zag die wijziging in het nieuwe medezeggenschapsreglement niet zitten. De medezeggenschapsorganen, de cmr, de deelraden en de opleidingscommissies kampen namelijk al jaren met het vinden van voldoende kandidaten.
Een wijziging die wél wordt doorgevoerd in het nieuwe medezeggenschapreglement is, dat er altijd tenminste één personeelslid van Windesheim Flevoland zitting krijgt in de centrale medezeggenschapsraad. (EM)

Lees ook het interview met cmr-leden Wim Spijkerboer en Daniël van Rijn: Altijd een zetel voor Flevoland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *