Bureaulamp van een oude brandblusser

Jordy Oplaat (21) is vierdejaars student industrieel product ontwerpen en woont aan het Talentenplein in Zwolle. De meubels in zijn kamer vormen een afspiegeling van zijn creatieve kant.

“De lamp op mijn bureau heb ik zelf gemaakt. Ik had een nachtlampje nodig voor naast mijn bed, maar uiteindelijk vond ik hem mooier staan op mijn bureau. De lamp is gemaakt van een oude brandblusser, die ik kocht bij de kringloop. Het onderstel heb ik zelf in elkaar gezet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet helemaal tevreden over ben, maar ach… hij is wel leuk! En ik laat graag wat ruimte over voor verbetering, haha.

Ik heb ook een tafel zelf gemaakt. Van een oude haspel. Bij mijn ouders hebben ze zonnepanelen aangelegd en deze haspel achtergelaten. Ik heb hem zelf geschilderd, en een glasplaat op maat laten snijden. Nu heb ik dus een prima tafeltje in mijn kamer.

Dit is mijn schetsboek, en die heb ik altijd bij me. Hij lijkt misschien erg oud door die kapotte kaft, maar dat valt best mee. Ik gebruik hem gewoon vaak. In dit boek staan alle schetsen, aantekeningen, tekeningen, logo’s en andere dingen die in me opkomen. Als ik bijvoorbeeld in de trein zit, en ik heb een idee, schrijf ik meteen hierin op. Voor de Bierweek van studentenvereniging ZHTC heb ik bijvoorbeeld wat logootjes zitten schetsen. Elke student op mijn opleiding heeft wel zo’n boekje.”

Daniel Joe Heemskerk

Er zijn 1 reacties op «Bureaulamp van een oude brandblusser»

  1. Tom Hoekstra schreef:

    Leuk om te zien wat je met oude spullen kunt doen. De tafel van de haspel vind ik erg gaaf, ik heb weer wat inspiratie opgedaan om komende week aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *