Student wint fotowedstrijd met laatste eerbetoon

Oud-journalistiekstudent Suzanne Hinne heeft de fotowedstrijd You and I voor amateurs & professionals gewonnen.

De foto (onder) is onderdeel van een documentaireserie over de doof geboren Bea Visser, die ruim een half jaar geleden te horen kreeg dat ze maagkanker heeft. Hinne (rechtsboven), studeerde tot 2013 op Windesheim: “Dit werk heb ik gemaakt als een laatste eerbetoon aan Bea.”

Volgens de vakjury, met daarin Windesheimdocent Gertjan Aalders, verbeeldt Suzanne’s foto heel schrijnend en helder de eenzaamheid van sommige ouderen. Aalders: “Tegelijkertijd roept de foto aandacht en emotie op.”

De foto maakt deel uit van een reizende expositie die momenteel te zien is in het entreegebouw van Windesheim. De wedstrijd You and I was onderdeel van de World Press Photo-tentoonstelling in Zwolle in de Grote Kerk. (WvE)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *