Italiaans: altijd te vreten

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: ‘Michelangelo’.13-Italiaans altijd te vreten(01)-win 15-20 april 2017

In mijn leven heb ik al miljoenmiljard keer bij een Italiaan gegeten. Pasta’s en pizza’s zijn voor mij gewoon een succesnummertje: waar je het ook eet, het is altijd te vreten en altijd beter dan als je ’t zelf maakt. Dat restaurant Michelangelo ook nog ‘s een studentenaanbieding heeft, is heul goed nieuws. Je vindt ’t aan de Sassenstraat.

Dat gaat zo. De actie geldt van zondag t/m donderdag. Je lapt vijftien euro, en daarvoor krijg je dan brood met kruidenboter, een pizza of pasta naar keuze en ook nog twee drankjes. Dat mag bier, fris of huiswijn zijn. Normaal zit je dan al snel over de twintig euro. En ik herhaal: een pizza of pasta naar keuze. Dus óók de duurdere. Je moet het natuurlijk wel een beetje slim aanpakken.

Na ons eerst in volle glorie op het brood met kruidenboter te hebben gestort, wordt een dampend bord eten voor ons neergezet. Ik krijg pasta. Penne met zalm, garnalen, prei en tomatenroomsaus. Ik kan je zeggen: het is één van de lekkerste pasta’s die ik ooit heb gehad. Zo eentje die ik thuis zou willen namaken, maar ja, dat wordt natuurlijk een kansloos verhaal. Lastig te evenaren. Vooral die garnalen: precies hard/zacht genoeg. Het sausje is supersmaakvol en dan zitten er ook nog eens heel veel stukjes zalm tussen. Geen karig bordje, dus.

Net als de pizza van m’n tafelgenoot. We geven elkaar wat hapjes van onze gerechten en die pizza is dus ook echt heel lekker. Het is de Pinoli, een vegetarische met rucola, tomaat, pijnboompitten, olijfolie en walnoten. Die walnoten smaken wat misplaatst op een pizza, maar dat geeft helemaal niets. Verder is ‘ie namelijk heel goed te doen. Prima bodem, verse ingrediënten.13-Italiaans altijd te vreten(02)-win 15-20 april 2017

We kunnen het niet laten: we nemen nog een scroppino. We zijn natuurlijk wel bij de Italiaan. Een scroppino is een typisch Italiaans drankje met citroenijs en wodka. En die ís me toch een potje lekker. Ik proef weinig alcohol, maar dat kan me niet zoveel schelen. Ik vond hier namelijk echt álles lekker. En dat voor die prijs. Had ik al gezegd dat ik van Italiaans hou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *