‘Ik wil heel graag terug naar Bali’

Madelon Heerema, vijfdejaars studente sportkunde, trainde dit weekend hard voor de zomermaanden; dan kan ze namelijk eindelijk weer surfen in Frankrijk.

Waar oefen je dat dan? Nederland lijkt me niet echt een surfland.
In Nederland kan je beter surfen dan veel mensen denken! Het is vanaf Zwolle wel ver naar de kust en het water is erg koud, maar op een goede dag zijn de golven hier prima. Het oefenen doe ik vooral in de sportschool, bijvoorbeeld bij OnCampus hier op Windesheim. Als ik dan weer fit genoeg ben kan ik deze zomer weer lekker elke dag het water in!

En waar surf je dan zoal?
Ik surf vaak in Mimizan en L’Amélie Plage in Zuid-Frankrijk, daar ga ik in juni ook weer heen met de Calo. Daarna ga ik in Mimizan de rest van de zomer werken, zodat ik er non-stop kan surfen. Maar ik wil nog op veel meer plekken surfen wanneer ik ben afgestudeerd en kan reizen. Zo staan Marokko en Portugal op mijn verlanglijstje, en ik wil ook heel graag terug naar Bali. Maar tot die tijd moet ik het doen met na werktijd een golfje pakken in Scheveningen.

En wil je er later ook wat mee doen?
Heel graag! Het is nu nog een hobby voor me, maar ik zou het graag combineren met werk, want dat zou wel passen bij mijn studie. Zo lijkt het me heel leuk om bij een surfschool te werken of iets in die richting. Zodra ik ben afgestudeerd ga ik daar ook zeker naar op zoek.

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *