Film: ‘Fast & Furious 8’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: Fast & Furious 8

Dominic (Vin Diesel) wordt door de mysterieuze hacker Cipher (Charlize Theron) verleid om terug te keren naar zijn oude misdaadleven. Zijn vriendschappen worden hierdoor flink op de proef gesteld.13-Film ‘Fast & Furious 8’-win 15-20 april 2017

Deel 7 zou toch de laatste zijn?
In film nummero 7 waren de verhalen van de hoofdrolspelers inderdaad wel ‘af’. Maar omdat deel 7 ontzettend veel geld in het laatje bracht, is er een nieuw cliché verhaallijntje bedacht. Dominic keert zich plotseling tegen zijn vriendengroep. Maar dat hebben we al zo vaak in films gezien, dus de kijker weet echt wel dat alles uiteindelijk goedkomt.

Geen geslaagd vervolg?
Ze hadden beter kunnen stoppen na de vorige film. In deel 8 lijkt ieder karakter per scène van mening te veranderen zonder goede reden, en de special effects zijn om te huilen. Zelfsturende auto’s die als een horde zombies de straten overspoelen, bijvoorbeeld. Ook wordt Cipher nogal overdreven gespeeld. Het lukt de blondine om alles te hacken met slechts een paar tikken op haar toetsenbord. Het is alsof de makers niet eens meer hun best doen om de karakters serieus te nemen.

Niet kijken dus!
Voor de verhaallijn zeker niet, maar als je van een domme actiefilm houdt met wat auto’s… tja, dan kan je je hart ophalen aan deze film. Maar als fan van de serie zou ik deze lekker aan me voorbij laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *