‘We spelen ook een songfestivalklassieker’

Windesheim heeft een eigen podium op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Wat je op 5 mei kunt verwachten in dit Windesheim Theater? Onder andere de band Wood’n Goldfish, zij treden op van 17.25 tot 17.50 uur.


Robin ten Klooster, eerstejaars industrieel product ontwerpen, speelt in de band Wood’n Goldfish. 
Denk John Mayer met een tikkeltje songfestival en country.

Wood'n GoldfishJullie gaan de wereld veroveren?
“Onze nieuwste single ‘Meant to be’ is net uit! John Mayer is een grote inspiratiebron voor ons. We schrijven voornamelijk eigen nummers, maar spelen ook covers zoals de songfestivalklassieker Rio van Maywood, waar we met onze country en folk invloeden een eigen draai aan geven.”

Internationale ambities?
“Vorig jaar zijn we met de band naar Dublin gegaan van het geld dat we met optredens hebben verdiend. Heel gaaf dat dat kon! Dublin is één grote muziekstad, in elk café speelt wel een bandje. De folkmuziek komt op je af! We hebben veel geluisterd en inspiratie en ideeën opgedaan voor nieuwe nummers.”

Wat kunnen we verwachten op 5 mei?
“Wie van John Mayer houdt, moet zeker komen kijken! We hopen dat we veel mensen kunnen raken met onze songteksten. ‘Meant to be’ gaat bijvoorbeeld over iemand die autopech heeft en
nog lang en gelukkig leeft met degene die haar toevallig kwam helpen. Toeval kan een grote invloed hebben op je leven. Dat geeft stof tot nadenken.”

Tekst: Janine Sterenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *