Studenten maken ‘biobased’ pop-up expositie


Zes studenten van de opleiding industrieel product ontwerpen hebben een pop-up expositie ontworpen en gemaakt, van gerecyclede producten.

De productdisplays zijn bijvoorbeeld gemaakt van grote kartonnen kokers, afkomstig van een bedrijf dat ze weg wilde gooien, vertelt derdejaars Jorrit Zandstra. Ook de scheidingswanden en aankleding bestaan uit gerecycled materiaal.

De expositie wordt ingericht met ‘biobased’ kunstwerken en designstukken, gemaakt door professionele kunstenaars, winnaars van een ontwerpwedstrijd en door ipo-studenten. Voorbeelden: een duurzame drinkfles en een biobased lamp ontworpen door studente Liselot de Groot (zie foto).

De expositie is vanaf 13 mei tot begin juli te zien in het Centrum Beeldende Kunst in Emmen. Daarna gaat de expositie op reis. Jorrit: “Misschien wel naar de Dutch Design Week in Eindhoven. Dat zou erg leuk zijn!”

De ipo-studenten ontwierpen en maakten de expositie voor de minor allround design. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *