‘Ode aan overleden legendes’


Windesheim heeft een eigen podium op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Wat je op 5 mei kunt verwachten in dit Windesheim Theater? Onder anderen het duo Vincent & Eva, zij treden op van 16.30 tot 17.00 uur.

Eva en VincentDocent Vincent Radewalt en Education-medewerker Eva Kamminga vormen samen
gelegenheidsduo Eva & Vincent. Ze staan erom bekend dat ze de tent op z’n kop zetten met akoestische covers.

Covers?
“Met één gitaar en twee stemmen. We speelden al samen in de band SWUNK. Live zijn we nu misschien minder dansbaar, maar nog steeds luchtig en nog net zo leuk. Eva is heel ad rem en flapt er nog steeds schuine grappen uit!”

Mooiste muzikale moment ooit?
“Dat was het Bevrijdingsfestival in 2015, waar we speelden met SWUNK. We waren de afsluitende act in het Windesheim Theater en al vanaf de allereerste noot zat er een heel goede energie in zaal, iedereen zong en danste mee. Dat gaf een enorme kick!”

Dat gaat op 5 mei weer gebeuren?
“We brengen een ode aan de legendarische artiesten die vorig jaar zijn overleden, zoals George Michael en Prince. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in heerlijke, nostalgische meezingers uit de 80’s en 90’s. Tijdens ons optreden is ook het 5-voor-5 momentje. Samen met het publiek gaan we op een leuke manier stilstaan bij onze vrijheid!”

Tekst: Janine Sterenborg
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *