‘Mijn eerste optreden was bij Giel’


Windesheim heeft een eigen podium op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Wat je op 5 mei kunt verwachten in dit Windesheim Theater? Onder anderen student Floris ten Hacken, hij treedt op van 13.25 tot 13.40 uur.

Floris ten HackenFloris ten Hacken, eerstejaars journalistiek, deed mee aan de talentenjacht van Giel Beelen en had een YouTube-hitje met een zelfgeschreven nummer over zijn kamerzoektocht.

Bijna doorgebroken als artiest?
“Vorig jaar deed ik mee aan de talentenjacht van Giel Beelen met een nummer over hoe chaotisch en slordig ik ben. Die had ik eigenlijk gewoon voor de lol gemaakt. Maar ik kwam bij de laatste 25! Inmiddels heb ik zes eigen nummers.”

Zelfs op 3FM geweest!
“Klopt. Op een gegeven moment belde de producer van Giel me of ik de volgende ochtend om zes uur wilde komen optreden in de studio. Ik was helemaal verbaasd! Ineens stond ik op een plek waar ook grote artiesten hebben gestaan. Dit werd meteen mijn eerste optreden. Heel leuk én spannend uiteraard.

Vind je humor belangrijk?
“Ik probeer mensen altijd te laten lachen met mijn teksten over dagelijkse irritaties, zoals mensen die altijd op hun telefoon kijken en zeurende ouders. Dankzij mijn liedje daarover heb ik een kamer gevonden in Zwolle! En ja, ook mijn ouders moesten om de tekst lachen.”

Tekst: Janine Sterenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *