‘Reizen is alsof je een klein kind bent’

Michelle Hof (20) is eerstejaars student verpleegkunde, en woont in Assendorp. Haar kleine kamer wordt gedomineerd door souvenirs van haar reizen.

“Ik hou echt van reizen. Je bent helemaal alleen in een onbekend land, met een onbekende taal. Je moet alles opnieuw ontdekken en dat vind ik echt heel leuk. Het is een beetje alsof je een klein kind bent, dat alles nog moet leren. Daardoor ga je Nederland meer waarderen. Boven mijn bureau hangt een kraskaart waar ik alle landen waar ik al ben geweest heb opengekrast. Op de papiertjes staan namen van landen waar ik nog heen wil.

Dat grote kleed, een sarong, heb ik gekocht in Bali, in een goedkope supermarkt. Ik heb daar in een kindertehuis Engelse les en muziekles gegeven.

Iedereen heeft daar zo’n sarong. Het is eigenlijk een soort rok of jurk, maar je kan het voor meerdere doeleinden gebruiken. Ik gebruikte ‘m altijd als handdoek, wanneer ik naar het strand ging, of ik deed hem om als ik een tempel of moskee binnen ging. Toen ik wegging bij het kindertehuis heb ik er ook eentje gekregen van de ‘ouders’, degenen die het huis runnen, maar die was geel met oranje. Dat zijn niet de kleuren die ik in mijn kamer wil. Toch dacht ik: ik hang deze mooi op, haha.

Voordat ik doorreisde naar Singapore, ben ik met een aantal andere vrijwilligers naar het toeristische deel van Bali gegaan. Daar hebben we hard gefeest en van die standaard souvenirs gekocht, waaronder die waaier. Standaard souvenirs horen er gewoon bij.”

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *