Leer- en werkplekken onder de loep

Een werkgroep heeft in kaart gebracht hoe opleidingen hun leer- en werkplekken aanpassen aan het onderwijsconcept.

De Exploratiegroep cultuur & huisvesting presenteerde 02-Leer- en werkplekken onder de loep-win 14-06 april 2017afgelopen week een rondleiding langs inspirerende ruimtes op de campus, onder de titel ‘Windesheim Safari’. Daarbij werd de nieuwe middenruimte van T5 (zie foto) bezocht, die docenten en studenten gebruiken voor overleg en informele bijeenkomsten. “Vroeger waren alle onderwijslokalen standaard ingericht met een hoorcollege-opstelling. Maar in het nieuwe onderwijsconcept is meer vraag naar plekken waar je individueel of in groepjes aan opdrachten kunt werken”, zegt Claudia Tempels, facilitator van de exploratiegroep. De nieuwe plekken kenmerken zich door een mix van hoekjes, zitjes en verplaatsbaar meubilair. Een creatieve inrichting werkt ook inspirerend, zoals de schoorsteenmantel met kinderportretjes bij de pabo. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *