‘Ik stoor me aan afval’

Bijna elke schooldag maakt student Sidney de Boer een rondje door de hogeschool om afval uit lokalen, kantines en werkruimtes mee te nemen en weg te gooien. Helemaal vrijwillig.

“Soms ben ik er een uur mee bezig, soms wel twee uur”, vertelt de eerstejaars hbo-rechten. “Ik ruim alles op wat mensen laten liggen. Het afval gooi ik netjes gescheiden weg en de dienbladen lever ik in bij de afwas.”

Het opruimen begon op kleine schaal, vertelt Sidney. “Aan het einde van de les nam ik alles mee wat in het lokaal achterbleef. Sinds een paar weken maak ik elke dag dat ik op school ben een rondje, vooral door de hoofdkantine en de gebouwen B en C. Maar ik denk erover om het groter aan te pakken en een schemaatje te maken, dat ik bijvoorbeeld op maandag naar het X-gebouw ga, op dinsdag naar C, enzovoort.”

Maar zou het niet logischer zijn als iedereen z’n eigen troep opruimt? “Klopt, maar waarom zou ik daar niet een handje bij helpen? Ik stoor me gewoon aan afval.” Inmiddels is Sidney een bekend gezicht bij het schoonmaak- en kantinepersoneel. “Als ik klaar ben krijg ik altijd wel een broodje en iets te drinken als bedankje.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *