‘De Primark is een superleuke winkel!’

De Primark staat bekend om lage prijzen en trendy spullen, maar ook om kinderarbeid en milieuvervuiling. Wat vinden studenten van de komst van deze winkelketen in Zwolle?

Lisanne van de Kamp (20)03-Stemming(01)-win 14-06 april 2017
tweedejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening
“Bijna alles wat ik nu aanheb is van de Primark! Het is een superleuke winkel. Ik ben er weleens vier uur achter elkaar geweest. Ik wilde alles passen en liep met twee tassen naar buiten. De slechte werkomstandigheden zijn vreselijk, daar denk ik maar niet te veel aan als ik wat koop.”

Josanne Ruitenberg (26)03-Stemming(02)-win 14-06 april 2017
tweedejaars Communicatie
“De sokken en panty’s van de Primark zitten heel chill, maar toch wil ik er niet meer heen. Nu er eentje in Zwolle zit, loopt straks iedereen hier in dezelfde kleding. Ook probeer ik een duurzame kledingkast op te bouwen, waarin mijn kleding langer meegaat.”

Esma Astitou (21)03-Stemming(03)-win 14-06 april 2017
tweedejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
“Jammer dat er nu een vestiging vlakbij zit, want een bezoekje aan de Primark was een uitje. Vaak ben ik van plan niks te kopen, maar loop ik toch met drie tassen naar buiten. Mijn meest zinloze aankoop? Een vossenpyjama mét staart. Die moest ik gelijk weggooien van mijn moeder.”

Ramon Everts (20)03-Stemming(04)-win 14-06 april 2017
derdejaars Journalistiek
“Het is een fantastisch concept, maar zelf koop ik er niet heel vaak kleding. De kwantiteit gaat boven de kwaliteit: de opdruk van shirts wordt bijvoorbeeld heel snel vaal. Ik heb wel een mooie Breaking Bad-onderbroek van de Primark, maar die kruipt de hele tijd op.”

Maartje Stahlie (21)03-Stemming(05)-win 14-06 april 2017
eerstejaars Bedrijfskunde MER
“Ik ben naar de opening geweest en eigenlijk viel het me een beetje tegen. De Primark in Zwolle is klein in vergelijking met andere waar ik al ben geweest. Wat betreft kinderarbeid: de Primark is verantwoordelijk voor wat leveranciers doen, dus ik vind dat ze daar meer aandacht aan mogen geven.” (HJB)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *