Windesheimstudent bouwt aan zonneauto

Windesheimstudent Joris Raaphorst gaat meebouwen aan de Nuna9, de zonneauto waarmee de TU Delft meedoet aan de World Solar Challenge in Australië.

“Heel gaaf om te horen dat ik mee mocht doen!”, vertelt de vierdejaars industrieel product ontwerpen (ipo), die moest solliciteren voor zijn stageplek binnen het team. Joris begint pas volgende week, maar hij weet al wat zijn taken worden. “Ik ga me richten op het omhulsel van de auto, dat bestaat uit hoogwaardige lichtgewicht composieten.” De Nuna wordt dit jaar voor het eerst gebouwd in het Polymer Science Park in Zwolle.

Het team heeft een naam hoog te houden tijdens de race voor zonneauto’s dwars door Australië, die in oktober plaatsvindt. Tijdens de laatste twee edities (zie foto) eindigde het Nuon Solar Team als eerste. Joris heeft veel zin in zijn stage: “Ik denk dat ik er heel veel van ga leren!” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *