Voedselorgasme in brownie-vorm

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: ‘De Gillende Keukenmeiden.’13-Voedselorgasme in brownie-vorm(01)-win 13-23 maart 2017

Op Facebook had ik al eens watertandend naar de foto’s gekeken. De Gillende Keukenmeiden posten de ene hemelse creatie na de andere: cheesecake, roze koeken, brownies… Ik kon het niet langer weerstaan. Zo’n voedselorgasme wilde ik meemaken. In levende lijve.

Dus trek ik op een zaterdagmiddag met een vriendin én veel honger de deur van het café open. Het zit aan het Meerminneplein en is best klein. Het zit dus snel vol, maar het leukste plekje is nog vrij: een zithoekje met zo’n hipsterig rotanstoeltje, gekleurde kussentjes en een cactus. De hele inrichting is zo gezellig. Maar het mooiste van alles is wel de vitrine. Met de taartjes. Mijn hemel, hoe moet een mens daaruit kiézen?! Maar goed. Omdat we fikse honger hebben nemen we eerst een broodje.

En ook het eten ziet er Instagram-waardig uit. Op een bordje op een plankje (ik bedoel maar) krijgen we mooi gestijlde broodjes. Ik heb er eentje met tonijnsalade, waar ook sla op zit en kappertjes. Het is flink dik brood, maar dat is oké. Het eet wel een beetje lastig, zo met het bord op schoot. Hier en daar rolt een kappertje over het Perzisch tapijt. Het geeft niets, want het smaakt voortreffelijk.

Maar, allemaal leuk en aardig dat brood; ondertussen kijken we nog steeds kwijlend naar die vitrine. Dus delen we na het broodje een cheesecake en een brownie. Aan de cheesecake zit een bijsmaakje dat ik niet kan plaatsen. En hij is best duur: 4,50 euro. De brownie is maar 2,75. En voor vijf euro meer heb je een broodje. Niet spotgoedkoop maarja, de krengen zijn wel enorm. 13-Voedselorgasme in brownie-vorm(02)-win 13-23 maart 2017

Maar nog even over die brownie hè… Mijn hemel. Maar echt, de hemel. De perfecte graad in hard/zachtheid. Een royale laag karamel eroverheen. HOE lekker kan een gebakje zijn? Poe, de geneugten van het leven. Die vind je dus bij De Gillende Keukenmeiden. Ik kan nog van alles vertellen over het gezellige servies of de aardige bediening. Maar laten we wel wezen: die brownie is het topstuk van dit café. Gaat heen en eet het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *