Scheidingswand van lege bierkratten

Iwan de Vries (22) is vierdejaars industrieel product ontwerpen, en woont aan de Vondelkade in Zwolle. Zijn tafel heeft hij zelf gemaakt, van een oud olievat.

“Ik heb twintig lege bierkratten in mijn kamer staan! Het is een stukje voorraad, en een stukje statiegeld-spaarpot. Het is een beetje een uit de hand gelopen luiheid, die me wel bevalt. En ook het enige aan mijn kamer dat niet netjes is. Het werkt ook als een mooie scheidingswand tussen mijn kast en mijn bank. Voor privacy is het niet erg nodig, ze staan er meer voor de looks. Dat is wel een beetje de rode draad die door mijn kamer loopt.

Mijn bureaustoel is het allerlekkerste zitobject dat ik in mijn leven heb ervaren. Hij is heel groot, en helemaal bekleed met leer. Ik heb hem gekregen van mijn ouders, die hem weer hebben gekocht van een failliete groothandel die kantoorartikelen verkoopt. Toen kon je bij wijze van spreken een directeursstoel kopen van het loon van een kantoormedewerker.

Mijn tafel? Die heb ik helemaal zelf gemaakt! Het kwam ineens in mij op, om het te maken. Hij is gemaakt van een olievat. Daar heb ik een stukje vanaf gehaald aan de boven- en onderkant, en toen heb ik er aan beide kanten ronde planken op gelegd. De binnenkant is schoon, dus ik kan hem ook nog gebruiken als opslagruimte, haha.”

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *