E-books voor student met spierziekte

Een Windesheimstudente die vanwege een bijzondere spierziekte alleen gedigitaliseerde boeken kan gebruiken, krijgt hulp van uitgeverij Wolters Kluwer.

Eerstejaars rechtenstudent Laura Bliek kwam met haar studie in de knel,  omdat ze haar studieboeken niet kan vasthouden. De studente heeft de spierziekte SMA2. Ze zit in een rolstoel en kan alleen haar vingers bewegen. Toen zij Windesheim om hulp vroeg, verwees de hogeschool haar door naar het bedrijf Dedicon, dat met rijksubsidie lesmateriaal omzet naar digitaal. Maar Dedicon kon haar niet helpen, omdat de huidige subsidiering alleen voor studenten met een visuele beperking geldt. Laura en haar ouders zochten hulp bij het ministerie, maar die verwees haar weer door naar Dedicon.

Regionale krant De Stentor trok zich het lot aan en schreef een artikel over haar situatie. “Uitgeverij Wolters Kluwer heeft toen contact met mij opgenomen en wil de boeken digitaliseren voor persoonlijk gebruik,” vertelt Laura. “De boeken die niet van de uitgeverij zijn, gaat het studiesuccescentrum op Windesheim voor mij doen.” Windesheim heeft  beperkte mogelijkheden om studieboeken in geval van nood om te zetten als de student het zelf niet kan oplossen. Laura is opgelucht dat ze verder kan met haar studie. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *