‘Nieuw-Zeeland is het mooiste land ter wereld’


Pedagogiekstudente Eline Visser loopt stage in Nieuw-Zeeland, bij een welzijnsorganisatie. Voor win’ doet ze verslag van haar belevenissen.

nz3Na vijf weken fulltime stage te hebben gelopen, is het tijd voor een welverdiende vakantie. Samen met mijn Nederlandse huisgenootje ben ik naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland gereisd. We vlogen op Queenstown, een stad in het zuiden en van daaruit trekken we straks met een huurauto door naar de bovenkant van het eiland, naar Nelson.

Op dit moment zit ik in een villa met andere jongeren die ook aan het rondreizen zijn op het Zuidereiland. Er zijn heel veel reizigers hier en dat maakt het erg leuk, omdat ik inmiddels mensen ontmoet heb van over de gehele wereld. Het Zuidereiland is zoveel mooier dan ik mij ooit had kunnen voorstellen.

Ik snap nu waarom er gezegd wordt dat Nieuw-Zeeland het mooiste land ter wereld is. Vier seizoenen in één dag en alleen maar meren en bergen met prachtig uitzicht. Het is zelfs al zo erg dat wij onszelf betrappen op het continu zeggen van: ‘Wauw, ja dat is óók weer mooi’. Gek dat je zo snel went aan een mooi land.

nz1Afgelopen week heb ik gekajakt in Milford Sound en ook ben ik op een cruise geweest. Daar heb ik zelfs dolfijnen gespot! De dolfijnen kwamen zo dichtbij en zwommen naast onze boot.

Ook zijn we inmiddels flink op weg om echte kiwi’s (inwoners van Nieuw-Zeeland) te worden. Iedereen gebruikt
hier continu de stopwoorden ‘sweet’, ‘cool’ en ‘cheers’ en inmiddels is dit voor ons ook al normaal aan het worden. Bovendien ben ik bang dat we inmiddels de rijstijl van hier al flink te pakken hebben. De eerste verkeersboete is helaas ook al binnen. Oeps…

Nog één week te gaan en dan zit onze vakantie er weer op en gaan we weer vol aan de bak. Maar voor nu nog even: genieten! Cheers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *