Stemming: ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’

Steeds meer studenten maken hun huiswerk op de campus, zo blijkt uit een recent onderzoek. Waar studeren Windesheimstudenten het liefst?

Rozemarijn Otterman (23) eerstejaars pedagogiek03-Stemming(01) ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’-win 12-08 maart 2017
“Samenwerkingsprojecten doe ik vaak op de campus. Na mijn lessen ga ik met een paar vrienden nog even ergens zitten om te studeren. Dan kan ik me wel minder goed concentreren. Als ik thuis ga leren, ruim ik eerst mijn hele bureau op en doe ik mijn mobieltje uit, zodat ik geen afleiding heb.”

 

03-Stemming(02) ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’-win 12-08 maart 2017Dirk van den Brink (20) derdejaars bouwkunde
“Bij bouwkunde hebben we een hoop groepsprojecten. Het is het gemakkelijkst om die op school te doen. Er zijn genoeg plekken op de campus waar je goed kan leren en overleggen. Voor toetsen leer ik wel liever thuis, omdat ik me daar beter kan concentreren. Maar op school is het natuurlijk gezelliger.”

 

03-Stemming(03) ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’-win 12-08 maart 2017

Kirsten van der Zwaan (18) eerstejaars lerarenopleiding Duits
“Ik heb een paar keer geprobeerd om op de campus te studeren, maar dat werkte niet voor mij. Op school is het net iets te gezellig, ik zie vaak mensen die ik ken en dat leidt me af. Thuis kan ik me veel beter concentreren. Voor groepsprojecten overleg ik meestal via WhatsApp.”

 

03-Stemming(04) ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’-win 12-08 maart 2017Carolien Ronde (19) derdejaars journalistiek
“Om goed te kunnen studeren, heb ik tussendoor wat afleiding nodig. Aan één stuk doorwerken is voor mij niet effectief. Daarom studeer ik het liefste thuis: dan kan ik in mijn bed blijven liggen en af en toe Netflix kijken. Tussen de middag bak ik een lekkere tosti voor mezelf en dan kan ik weer door met leren.”

 

David van de Glind (18) tweedejaars civiele techniek03-Stemming(05) ‘Ik studeer liever op de campus dan thuis’-win 12-08 maart 2017
“Ik studeer niet thuis én niet op school, maar in de bibliotheek van Amersfoort. Hoewel dat vanaf mijn huis maar een kwartiertje met de trein is, ben ik er dan toch echt tussenuit. Thuis ben ik altijd gelijk afgeleid en stel ik alles uit tot het laatste moment. Als ik er echt voor ga zitten, werkt dat veel beter.” (HJB)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *