‘Skaten, dansen, eten en drinken’

Manon Hessels, vierdejaars studente Journalistiek, was dit weekend te vinden in Friesland. Ze was namelijk op een longboardevent van boardmaker Timber in Leeuwarden.

Een longboardevent? Wat is dat dan?
Binnen de longboardsport heb je verschillende merken die boards bouwen, ieder met een eigen techniek of materiaalkeuze. Timber is ook zo’n bedrijf, en om hun nieuwe lijn longboards te presenteren hadden ze een lege loods geregeld waar je binnen kon skaten, dansen op muziek, en veel eten en drinken. Ook waren er kleine wedstrijden waar mensen hun beste tricks konden laten zien.

Wat maakt zo’n evenement nou zo speciaal?
Naast het feit dat je leuke dingen kan winnen, is het vooral de leuke sfeer en het skaten. Zeker in de winter is het vaak moeilijk om te skaten dus dit soort kansen zijn ideaal, zo in een loods. En het is ook heel leuk om je vrienden weer te zien en te praten over skaten. Maar ik kwam ook wel voor het merk zelf, want ik vind Timber echt supervet. Al hun boards zijn handgemaakt, dus dat maakt ze wel speciaal.

En deed je zelf nog mee aan zo’n competitie?
Ik vind longboarden leuk, maar ik ben niet iemand die echt trucjes doet of meedoet aan competities. Ik ben vorig jaar vijf maanden op reis geweest, en toen heb ik amper geskatet, dus ik was het even helemaal kwijt. Maar nu ik in het bestuur zit van een longboardvereniging ben ik het langzaam weer aan het oppakken.

11-‘Skaten, dansen, eten en drinken’-win 12-08 maart 2017

Joppe Varkevisser

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *