Patent op ‘ploppende’ flessenopener

De Plopr: een op Windesheim bedachte uitvinding die misschien wel wereldberoemd wordt.

De Plopr is een bijzondere bierflessenopener, die zorgt dat je een harde plop hoort als je de dop eraf haalt, zoals bij het ontkurken van champagne. Bedenker is oud-student technische bedrijfskunde Johan van de Pol.
Die bedacht de Plopr vijf jaar geleden en was sindsdien bezig met het uitproberen van prototypes. De doorbraak kwam met een recht model waarbij de kroonkurk verticaal omhoog wordt getrokken.
Hij vroeg derdejaars werktuigbouwkundestudent Ruben van der Meyde om te helpen met de verdere ontwikkeling en het 3D-modelleren van de Plopr. “We tekenden veel 3D-modellen en lieten ze produceren in China. Zo kwam een paar maanden geleden de goede versie tot stand”, vertelt Ruben. Daarna werd patent aangevraagd op het model.
Volgens Ruben zou de opener wel eens goed verkocht kunnen worden aan bedrijven die een – met logo bedrukte – Plopr als promotieartikel weg willen geven.
Vorige maand is de Plopr online gegaan op Kickstarter, met als doel 10.000 euro te crowdfunden en de eerste openers te kunnen produceren. Daarvan is inmiddels meer dan de helft binnen. (EM)

Er zijn 1 reacties op «Patent op ‘ploppende’ flessenopener»

  1. Johan schreef:

    Bedankt voor het mooie bericht, geintresseerd? Check de kickstarter site op:
    https://www.kickstarter.com/projects/491904557/plopr-the-worlds-coolest-bottle-opener?ref=3miwvc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *