Hogere vergoeding bestuursleden

Bestuursleden van studenten- en studieverenigingen krijgen een hogere vergoeding voor de werkzaamheden.

Dat staat in de nieuwe regeling profileringsfonds. Maximaal vijf bestuursleden per  vereniging komen hiervoor in aanmerking. Een vereniging met minimaal veertig studerende leden kreeg tot nu toe duizend euro per jaar per bestuurder.  Vanaf 1 maart krijgen zij minimaal 1275 euro. Dat bedrag stijgt trapsgewijs als het aantal leden stijgt. Vanaf 351 leden ontvangen de bestuurders 5100 euro per persoon. Ook studentenverenigingen die actief zijn op meerdere hogescholen krijgen geld, mits een kwart van hun leden op Windesheim studeren.

Volgens cmr-student-lid Boy Rolloos was de verhoging nodig. “Het is een kleine tegemoetkoming. Studenten met een bestuursfunctie lopen studievertraging op, omdat ze zich willen inzetten voor hun vereniging. De basisbeurs is afgeschaft en het combineren van  studie, bestuursfunctie en bijbaan is vaak onmogelijk.”

Met de nieuwe vergoeding hoopt het bestuurscollege verenigingen te stimuleren om meer leden te werven en zo Zwolle als studentenstad op de kaart te zetten. Het is de bedoeling dat een speciale commissie de gegevens over ledenaantallen gaat verzamelen en controleren, om vervolgens de vergoedingen vast te stellen. (SP)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *